En saftig, velmarineret nakkefilet er et sikkert hit blandt alle i familien, stor som små, hvorfor denne ret bør komme på sommermenuen.
Leder du efter en opskrift på nakkefilet på grill? Så er du havnet det rette sted. Herunder følger en opskrift på nakkefilet på grill med marinade, som du nemt selv kan lave.
Du kan lave nakkefilet på en hvilken som helst grill – både gasgrill og kulgril. Se en oversigt over de bedste gasgrill her.
Opskrift: Nakkefilet på grill
Antal personer: 4 / Forberedelsestid: 20 minutter
Ingredienser:
- Cirka 1 kilo nakkefilet eller nakkesteg
- ½ deciliter ketchup
- ½ deciliter sur/sød chilisauce – ønsker du ikke chili i din marinade kan du blot anvende almindelig sur/sød sauce.
- 2 spiseskeer sirup.
- Du kan eventuelt også komme 1 spiseske sennep i marinaden, hvis den gerne må få en skarp smag.
- 2 fed hvidløg
- 1 teskefuld tørret paprika
- 1-2 teskefulde barbecuekrydderi.
- Eventuelt olie.
- Grov salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde:
Barbecuemarinade med chili:
Marinér nakkefileten dagen inden, for at den får bedst smag. Lad den ligge i marinaden i minimum 8 timer.
- Rør samtlige ingredienser sammen til en marinade, hvori hvidløget presses.
- Kom lidt olie i og smag den til, hvis du har behov for mere marinade.
- Kom nakkefileten i en pose og hæld marinaden over.
- Læg den i køleskabet og lad den trække natten over – minimum 8 timer.
Grill nakkefileten:
- Tænd op i grillen så den er godt varm.
- Nakkefileten skal have cirka 1 timer per kilo.
- Vend den et par gange undervejs.
- Du kan tage nakkefileten af grillen, når den har en kernetemperatur på cirka 80 grader.
- Lad den hvile et par minutter inden servering.
Tilbehør:
Til en nakkefilet kan du servere næsten alt slags tilbehør til. Kartofler egner sig dog særligt godt. Er det sommer kan du eksempelvis servere nye danske kartofler til, lave en kold kartoffelsalat eller en frisk salat med appelsin i. Egner sig perfekt til din venindes polterabend.