Der er intet som en god og luftig æggekage. Det er både en nem og simpel ret, som tilmed også smager fantastisk. Her får du opskriften på en nem og lækker æggekage med grøntsager, som du kan servere for dig, og dine gæster.
Æggekage kan både serveres som morgenmad, frokost, og aftensmad. Det er en velkendt og elsket ret, som de fleste af os danskere er vilde med. Æggekagen kan laves på utallige måder, og de fleste mennesker har deres helt egen måde, at lave en æggekage på. Her får du opskriften på en lækker og luftig æggekage, med grøntsager og masser af smag.
Æggekage med grøntsager og krydderurter
Mangler du lidt inspiration til de nemme måltider, så får du her opskriften på en nem og lækker æggekage, som egner sig godt til både frokost og aftensmad. Hvad enten du har gæster på besøg, eller bare trænger til en Opskriften er både simpel og ligetil, men fyldt med både smag, farver, lækre grøntsager og friske krydderurter.
Ingredienser til æggekage med grøntsager
Æggekage:
- 7 æg
- 40 gram revet ost efter eget valg (f.eks. gouda ost eller parmesan)
- 2 spsk fløde
- 1 revet gulerod
- 10 halverede cherrytomater
- 1/4 rødløg
- Krydderurter efter eget valg ( f.eks basilikum, persille, purløg, eller løvstikke)
- Friskkværnet peber og salt
Tilbehør
- Et par skiver ristet, groft rugbrød
- Bacon i skiver
- Dijon sennep
Sådan laver du æggekage med grøntsager
- Start med at piske æg, ost, og fløde sammen i en skål.
- Tilsæt salt og friskkværnet peber efter behov.
- Sæt en stegepande over ved middel varme, og smid en klat smør på panden
- Når smørret er bruset op, kan du hælde æggeblandingen op på panden
- Fordel de halverede cherrytomater og de andre grøntsager i æggeblandingen
- Tag et grydelåg og placer det oven på panden, og skru ned på lav varme
- Efter 8-10 minutter er æggekagen færdigbagt, og du kan nu tage den af varmen
- Fordel de friske krydderurter oven på æggekagen, og top den med lidt ekstra ost og friskkværnet peber.
Voila! Så er der lækker, hjemmelavet æggekage. Servér gerne æggekagen med et stykke ristet groft rugbrød, sprøde baconskiver, og en omgang dijon sennep. Æggekagen egner sig perfekt til både frokost og aftensmad, og du kan selvfølgelig altid skifte tilbehøret ud med lige det, du har lyst til. Kan også laves i en miniovn. Velbekomme!
Tip: Du kan eventuelt brænde overfladen med en gasbrænder til mad, hvis du vil have en ekstra sprød skorpe på din æggekage med grøntsager.