En kokkekniv er skarpere og mere robust end en køkkenkniv – og man føler sig ganske simpelt som en mesterkok med en kokkekniv i hånden. Se de bedste kokkeknive i vores kokkekniv test herunder.

Leder du efter en god kokkekniv til køkkenet? I vores store kokkekniv test kan du læse om fordele og ulemper ved de mest bedste kokkeknive på markedet. Vi har inkluderet kokkeknive i alle prisklasser, så du finder helt sikkert en, der passer til dit behov og budget.
Kokkekniv-test: Her er de 7 bedste
Vores test beror på egne erfaringer, anmeldelser fra tredjepartstjenester samt specifikationer på kokkeknivene. Vi har gjort os umage for at udvælge de 7 mest populære og bedste kokkeknive på markedet, så du hurtigt kan danne dig et overblik over dem, du bør overveje investere i.
#1: Testvinder – Bedste kokkekniv
Testvinder: Endeavour – Big Chopper

Denne kokkekniv af Endeavour, som drives af de professionelle kokke Nicolai Kirk og Mikkel Maarbjerg, er indbegrebet af kokkekniv. Den har et robust og æstetisk design, der gør, at den passer perfekt ind i det skandinaviske køkken. Big Chopper har vundet titlen som bedste kokkekniv i test hos Berlingske Tidende. Det skyldes, at den har en enormt god balance, på trods af at knivbladet er hele 24 centimeter, hvilket er meget for en kokkekniv – hvilket formentlig er grunden til, at den hedder Big Chopper.
Selve knivbladet er af damaskusstål, der er foldet hele 33 gange, hvilket ikke alene gør den til en virkelig skarp kokkekniv, men også betyder, at den har en uovertruffen kvalitet og holdbarhed. Det er samme smedeteknik, der anvendes til at skabe samuraisværd.Du får simpelthen ikke en bedre kokkekniv. Håndtaget på Endeavour Big Chopper er gjort i mørkolieret Pakka-træ, som skaber en enorm komfort. Kokkekniven er simpelthen bare behagelig, når du tilbereder mad, hvilket gør den egnet til privat brug i køkkenet, såvel som til professionel brug på restauranter og hos catering-firmaer.
- Fremstillet af damaskusstål
- Enormt komfortabelt skafte
- Egner sig til professionelt brug
- Knivbladet på 24 cm sikrer god balance
- Danskproduceret
- Kniven kan føles stor
Endeavour – Big Chopper fås billigst her:
#2: Bedste kokkekniv
MAC – Chef BK-80

Chef BK-80 er en prisvenlig og pålidelig kokkekniv med et skarpt blad, der er smedet i Sakai i Japan. Denne kokkekniv bliver slebet og kontrolleret i hånden, før den ender på markedet – på den måde kan du være sikker på, at kniven altid lever op til fabrikkens kvalitetskrav.
Den japanske kokkekniv er fra MAC, der er kendt for deres høje kvalitet og skarphed. Kniven har et høj indhold af kul, som sikrer, at knivens blad holder sig skarpt i mange år. Herudover er bladet rustfrit, og der er tale om en utroligt alsidig kokkekniv til en favorabel pris. Derfor er den placeret på andenpladsen over de bedste kokkeknive i vores test.
Kokkekniven har et skaft i lamineret birk, som er utroligt behageligt at holde om. Den kan bruges til stort set alle skæreopgaver, uanset om menuen indeholder kød, fintsnittede grøntsager, champignon, løg eller glatte tomater. Alt skæres med lethed, og Chef BK-80 har desuden vundet Forbrugerrådet Tænks kokkekniv-test.
- Holder sig skarpmeget længe
- Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
- Fås til en relativt billig pris
- En alsidig kokkekniv
- Påtrykt logo på knivbladet
MAC – Chef BK-80 fås billigst her:
#3: Bedste kokkekniv
Zwilling – MIYABI 6000 MCT

MIYABI 600 MCT er en traditionel kokkekniv fra Zwilling, der henvender sig til dig, der ikke vil gå på kompromis – hverken med design, effektivitet eller kvalitet. Kniven har et behageligt skafte af pakkatræ, imens bladet er lavet af pulverstål, der giver den en utrolig hårdhed, som er svær at matche.
Kokkebladet er værd at fremhæve, da kernen i MIYABI 600 MCT er lavet af Micro Carbide, som er indrammet af to yderligere lag stål. Alle knive i denne serie udsættes for ishærdning, som udføres ved nøjagtigt -196 grader. Det lyder avanceret, og det er det også – det betyder dog, at de er virkelig skarpe, og at de kræver minimalt vedligehold. Bladet er efterfølgende blevet poleret på begge sider ved håndkraft.
Skaftet, der er fremstillet af pakkatræ, har en god komfort, der sikrer høj balance og præcis skæreevne. Den kan klare stort set alle skæreopgaver, uanset om du skal finthakke eller skære grovt.
- Traditionelt japansk design
- Skaftet er udført i pakkatræ, der sikrer en høj komfort og balance
- Fås til en fornuftig pris
- Klarer alle skæreopgaver
- Kokkekniven kan føles tung
Zwilling – MIYABI 6000 MCT fås billigst her:
#4: Bedste kokkekniv
Elite – Japansk Gyuto kokkekniv

–
Denne japanske gyuto fra ELITE er en smuk, tung og skarp kokkekniv, der ligger utroligt i hånden. Den brede klinge har et smukt damaskus-mønster, der har en længde på hele 24 centimeter. Med skaftet er kniven 37 centimeter, hvilket placerer den blandt de større kokkeknive på markedet.
Kokkekniven fra Elite er en lækker og brugbar kniv, der er smedet af 37 lag damaskusstål, hvilket gør den enormt skarp. Den skærer nemt, uanset om der skal hakkes grøntsager, skæres kød, fisk eller en hvilken som helst anden råvare. Hårdheden er 60 HrC, hvilket betyder, at den holder sig skarp i lang tid.
Til sammenligning ligger en normal køkkenkniv på omkring 57 HrC. Kniven kræver altså minimalt vedligehold, da du ikke behøver at slibe den særligt ofte. Knivsæggen er desuden præcisionsslebet, hvorfor den skærer gennem stort set alle madvarer ubesværet.
- Traditionelt japansk design
- Høj komfort
- 60 HrC sikrer minimalt vedligehold
- Fornuftigt prisniveau
- Damaskus-stål
- Fås kun hos én forhandler i Danmark
- Kniven er forholdsvist tung
Elite – Japansk Gyuto fås billigst her:
#5: Bedste kokkekniv
Elite – Kengata Santoku kokkekniv

Kengata Santoku er endnu en japansk kokkekniv fra ELITE, der forener det æstetiske med det funktionelle. Klingen er smedet i 37 lag stål, og overfladen er behandlet efter Tsuchime-metoden, der giver en masse små fordybninger, som skaber et æstetisk og traditionelt udtryk, der typisk kendetegner de japanske kokkeknive. En af de absolut bedste kokkeknive i vores kokkekniv test.
Elite Kengata Santoku-kokkekniven har et blad på 16 cm, og knivens totale længde er på 29 cm. Skaftet er fremstillet af mahognitræ, som gør den enormt lækker at arbejde med. Her er tale om en kniv med en utrolig hårdhed på hele 60 HrC, hvor normale køkkenknive ligger på omkring 57 HrC. Du får altså en kokkekniv, der holder sig skarp i lang tid, hvorfor den ikke skal slibes så ofte.
Kniven er lavet efter traditionelle fremstillingsmetoder i byen Seki, der er beliggende i den sydlige del af Japan. Du får altså en ægte japansk gyuto, som kombinerer det funktionelle med det æstetiske – og samtidig til en pris, som gør den virkelig overlegen i forhold til de andre i sin klasse.
- Ægte japansk kokkekniv
- Fremstillet i hånden
- 60 HrC sikrer minimalt vedligehold
- Fornuftigt prisniveau
- Damaskus-stål
- Fås kun hos én forhandler i Danmark
- Kniven er forholdsvist tung
Elite – Kengata Santoku fås billigst her:
#6: Bedste kokkekniv
Yaxell – YX 35500

Yaxell YX 35500 vinder titlen bedst i test hos det svenske testmagasin Atnonbladet, hvor Markus Löfgren har testet 13 forskellig kokkeknive, der til dagligt er lærer på en svensk kokke- og restaurantskole.
Yaxell YX 35500 er en populær, autentisk og lækker gyuto, der blandt er kåret som bedste kokkekniv i test hos den svenske avis Aftonbladet. Den vandt over konkurrenter, der ligger i en noget højere prisklasse, hvorfor du helt sikkert bør overveje Yaxell YX 35500, hvis du ønsker en god og pålidelig kokkekniv i traditionelt japansk design, som kan konkurrere med kokkeknive i en prisklasse, der ligger langt over.
Du kan få Yaxell YX 35500YX 35500 for 1.099 kr. her. Den er fremstillet af robuste materialer, som øger knivens holdbarhed. Klingen er smedet i hånden af hele 37 lag stål, hvilket giver den et unikt og autentisk touch, da de mærker, der dannes, når stålet smedes, er bibeholdt.
Modellen er lækker at arbejde med, da den har en god balance og et præcist knivblad, der giver fine snit. Yaxell, som har produceret kniven, har eksisteret siden 1932. Knivene produceres i Seki, der er beliggende i Japan. Byen er kendt for at smede samuraisværd og kokkeknive, og metoderne, der anvendes, går flere tusinde år tilbage i tiden.
Knivens skæfte er af micarta, som giver en god komfort. Det er ekstremt robust og behageligt at holde på. Du får altså en kniv, der snildt kan måle sig med langt dyrere konkurrenter, men som stadig fås til en pris, hvor de fleste kan være med. Knivbladet er på 20 centimeter, hvilket er perfekt til de fleste former for råvarer. Den samlede vægt er på 230 gram, hvilket gør den til en let kokkekniv.
- Ægte japansk kokkekniv
- Fremstillet i hånden
- Skæfte i micarta
- Høj komfort
- Høj præcision
- Fås kun hos én forhandler i Danmark
Yaxell YX 35500 fås billigst her:
Kokkekniv test: Sådan finder du den bedste kokkekniv
Kokkekniven er hjørnestenen i ethvert køkken med respekt for madlavningskunsten. En kokkekniv bruges til de fleste skæreopgaver, når du laver mad – den kan både snitte kød og grønt, hvorfor den egner sig til de fleste discipliner indenfor madlavning.
Samtidig er en kokkekniv mere robust end en almindelig, billig køkkenkniv. Bladlængden er typisk 21 centimeter, og bladet er i de fleste tilfælde højere end en almindelig køkkenkiv, da den kan skære med selv det bagerste af klingen.
En kokkekniv test bør derfor tage udgangspunkt i disse faktorer, da kokkekniven skal være bedre end en almindelig køkkenkniv. Det er desuden værd at gøre opmærksom på, at vores kokkekniv test ikke er baseret på egne erfaringer.
Vi har derimod taget udgangspunkt i kokkekniv test, som er udført af tredjepart, hvorefter vi har sammenlignet resultaterne. Vi fokuserer på udelukkende at bruge information fra kokkekniv test, som er udarbejdet af troværdige medier.
Vi sammenligner vestlige kokkeknive og japanske gyutos i vores kokkekniv test, så du kan finde den, der passer til dig.
Find din kokkekniv i vores store købsguide herunder
Der skelnes mellem to typer af kokkeknive; den vestlige, som vi ofte anvender herhjemme, og den japanske kokkekniv, som kaldes for en gyuto. Den japanske udgave ligner til forveksling den vestlige, men ryggens profil er mere lige. Begge typer af kokkeknive indgår i vores kokkekniv test.
Ligegyldigt, om du er til den vestlige kokkekniv eller den japanske gyuto, har vi herover udarbejdet en købsguide, hvor vi lister de mest populære kokkeknive på markedet, så du kan finde den, der passer bedst til dit behov. Samtidig finder du links til de butikker, hvor du kan købe de specifikke kokkeknive.
I vores kokkekniv test har vi udvalgt de bedste kokkeknive på baggrund af funktion og udseende.