Gastroworld.dk
  • Købsguide
    • Alle
    • Bar & Vin
    • Elektronik
    • Køkkengrej & Tilbehør
    • Udekøkken
  • Anmeldelser
    • Alle
    • Grill
  • Opskrifter
    • Alle
    • Aftensmad
    • Dessert
    • Drikke
    • Middagsmad
    • Morgenmad
  • Artikler
Kategorier
  • Aftensmad
  • Anmeldelser
  • Artikler
  • Bar & Vin
  • Dessert
  • Drikke
  • Elektronik
  • Grill
  • Guides
  • Købsguide
  • Køkkengrej
  • Morgenmad
  • Nyheder
  • Opskrifter
  • Udekøkken
Menu:
  • Købsguide
    • Alle
    • Bar & Vin
    • Elektronik
    • Køkkengrej & Tilbehør
    • Udekøkken
  • Anmeldelser
    • Alle
    • Grill
  • Opskrifter
    • Alle
    • Aftensmad
    • Dessert
    • Drikke
    • Middagsmad
    • Morgenmad
  • Artikler
Gastroworld.dk er læserstøttet. Når du køber produkter via links fra vores side, tjener vi i visse tilfælde en lille provision - det har ingen omkostninger for dig.
Cookies- og privatlivspolitik
Gastroworld.dk
  • Købsguide
    • Alle
    • Bar & Vin
    • Elektronik
    • Køkkengrej & Tilbehør
    • Udekøkken
  • Anmeldelser
    • Alle
    • Grill
  • Opskrifter
    • Alle
    • Aftensmad
    • Dessert
    • Drikke
    • Middagsmad
    • Morgenmad
  • Artikler
Om Gastroworld.dk
Gastroworld.dk er din inspirationskilde til køkkenredskaber, lækre opskrifter, anmeldelser og alt, der hører sig til. Kontakt os på: kontakt@gastroworld.dk
Seneste artikler
Kokkekniv: Bedst i test
Kokkekniv test: De 8 bedste modeller (2025 edition)
  • 4. March 2025
Santoku kniv fra Qookware - En super skarp kniv til køkkenet
Tanuki Nakiri kniv: Perfekt til dine grøntsager i 2025 (Favorit)
  • 4. March 2025
Bedste støbejernsgryde til madlavning
Støbejernsgryde test: De 5 bedste støbejernsgryder til dit køkken
  • 1. May 2024
I denne køkkenmaskine test kan du nemt danne dig et overblik over de bedste køkkenmaskiner på markedet.
Køkkenmaskine test: Her er de 6 bedste køkkenmaskiner til ethvert behov
  • 4. March 2024
Santoku kniv fra Qookware - En super skarp kniv til køkkenet
Santoku kniv: Vores klare favorit i køkkenet i 2024
  • 6. February 2024
  • Aftensmad

Gammeldags frikadeller: Den bedste opskrift på klassiske frikadeller

  • Frederik Jensen
  • 17. June 2022
Total
0
Shares
0
0
0

Frikadeller findes i et hav af forskellige versioner, men de gammeldags frikadeller er nu engang de bedste. Her får du opskriften på klassiske frikadeller.

Frikadeller, som de blev lavet i gamle dagen, smager fuldstændigt fremragende. Det er et dansk nationalklenodie, og der findes kun én rigtig måde at lave dem på – også selvom du kan finde frikadeller i alskens afskygninger, der ikke minder om dem, din bedstemor lavede.

Du kan bruge både svine- og kalvekød i din frikadellefars, men du kan også nøjes med udelukkende at bruge svinekød. Det er op til dig, men resten af opskriften bør du ikke eksperimentere med, da det her er opskriften på klassiske, gammeldags frikadeller.

Når du følger opskriften får du omkring 10-12 store frikadeller, hvis du kan lide dem store i størrelsen. Du kan også vælge at lave 30 mindre frikadeller, hvis du foretrækker, at de er små.


Ingredienser til gammeldags frikadeller

  • 500 g hakket svinekød (du kan også bruge kalve- og svinekød) med en fedtprocent på omkring 10 %
  • 10 g salt
  • 1 stort hakket løg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • Friskkværnet peber

Sådan laver du gammeldags frikadeller

  1. Start med at lave farsen til dine gammeldags frikadeller – du kan enten bruge en røremaskine eller røre dem med en grydeske, men husk at den skal røres grundigt, hvis du vil have et godt resultat.
  2. Put det hakkede kød i din røreskål og tilsæt salten. Det er vigtigt, at du rører farsen godt igennem, før du tilføjer de resterende ingredienser. Saltet får mælken til at binde sig bedre, så dine gammeldags frikadeller bliver saftige og virkelig lækre.
  3. Tilsæt ægget og put efterfølgende det grofthakkede løg i farsen – husk, at du skal fortsætte med at røre, imens du kommer ingredienserne i.
  4. Tilsæt hvedemel og friskkværnet peber efter smag i farsen.
  5. Tilsæt mælken gradvist, imens du rører rundt i farsen – vær opmærksom på, at 2 dl mælk plejer at være passende, men mængden kan variere, afhængigt af om du har udelukkende har brugt hakket svinekød, eller om du har mikset med kalvekød, da de trækker forskelligt.
  6. Når farsen er nogenlunde smidig, skal den sættes på køl i 30 minutter til en halv time.
  7. Tag farsen ud af køleskabet, så du kan stege dine gammeldags frikadeller. Pandekagerne skal steges på en stegepande ved jævn varm, der er et par grader over middel.
  8. Form pandekagerne efter, om du er til store eller små varianter. Det er en god idé at bruge en ske, da det gør arbejdet lettere.
  9. Put smør og olie på stegepanden og læg frikadellerne på én efter en, som du laver dem. Dyp skeen i fedtstof, inden du laver den næste frikadelle, så farsen ikke hænger fast på skeen.
  10. Frikadellerne skal steges i omkring 6 minutter på hver side, og de er færdige, når der er en mørk stegeskorpe på dem. Det er i skorpen, meget af smagen sidder, så det er vigtigt, at den er helt perfekt. Hvis de bliver for mørke efter kort tid, kan du skrue lidt ned for blusset, men sørg for at varmen ikke bliver for smag.
  11. Nu er de gammeldags frikadeller klar til servering. Det kan være en god idé at lægge dem på et stykke køkkenrulle, før du serverer dem, så de kan dryppe af. De bør dog serveres varme. Velbekomme!
Indholdsfortegnelse vis
1 Ingredienser til gammeldags frikadeller
2 Sådan laver du gammeldags frikadeller
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Frederik Jensen

Denne artikel er skrevet af Frederik Jensen. Jeg er madentusiast, og jeg elsker at nørde med alt, hvad der har med gastronomi og madlavning at gøre. Mit køkken bugner over med køkkengrej, og jeg bruger det meste af min fritid på at sammensætte nye og spændende opskrifter. Mit favoritkøkken er det italienske, men jeg værdsætter mad fra hele verden.

Previous Article
  • Opskrifter

Hjemmelavet estragon-mayo: Lav din egen på under 10 minutter

  • Frederik Jensen
  • 14. June 2022
Læs artiklen
Next Article
Weber Q3200 test
  • Anmeldelser
  • Grill

Weber Q3200 test og anmeldelse: Den absolut bedste gasgrill til almindeligt brug

  • Frederik Jensen
  • 18. June 2022
Læs artiklen
Du kan måske også lide
Pasta Bolognese
Læs artiklen
  • Opskrifter
  • Aftensmad

Den bedste pasta bolognese: Med frisk hjemmelavet pasta)

  • Henriette Mathiesen
  • 15. September 2023
Læs artiklen
  • Opskrifter
  • Aftensmad

Autentiske italiensk pizza: Den bedste opskrift vi har prøvet!

  • Henriette Mathiesen
  • 12. September 2023
Læs artiklen
  • Opskrifter
  • Aftensmad

Bøf på gasgrillen: Sådan griller du den perfekte bøf

  • Henriette Mathiesen
  • 8. September 2023
Læs artiklen
  • Aftensmad

Æggekage med grøntsager: Sådan laver du en velsmagende og luftig æggekage fyldt med lækre grøntsager

  • Frederik Jensen
  • 15. August 2022
Se her, hvordan du tilbereder en hel kylling på grill. Resultatet bliver både mørt, saftigt og smagfuldt - og så er det slet ikke så svært.
Læs artiklen
  • Aftensmad
  • Opskrifter

Opskrift: Hel kylling på grill (m. marinade og tilbehør)

  • Frederik Jensen
  • 11. June 2022
Lækker og nem opskrift på jomfruhummerhaler på grill.
Læs artiklen
  • Aftensmad
  • Opskrifter

Opskrift: Jomfruhummerhaler på grill (m. tilbehør)

  • Frederik Jensen
  • 11. June 2022
NAKKEFILET PÅ GRILL ER EN RET, SOM HOLDER PÅ ALLE ÅRSTIDER, OG DU KAN NEMT TÆNDE OP I GRILLEN, SELVOM DET ER VINTER.
Læs artiklen
  • Aftensmad
  • Opskrifter

Opskrift: Nakkefilet på grill (m. barbecue-marinade)

  • Frederik Jensen
  • 10. June 2022
Sådan bager du pizza på pizzasten til grill
Læs artiklen
  • Artikler
  • Aftensmad
  • Udekøkken

Pizzasten til grill: Sådan laver du den perfekte pizza på grillen

  • Frederik Jensen
  • 8. June 2022

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste artikler
  • Kokkekniv: Bedst i test
    Kokkekniv test: De 8 bedste modeller (2025 edition)
    • 4. March 2025
  • Santoku kniv fra Qookware - En super skarp kniv til køkkenet
    Tanuki Nakiri kniv: Perfekt til dine grøntsager i 2025 (Favorit)
    • 4. March 2025
  • Bedste støbejernsgryde til madlavning
    Støbejernsgryde test: De 5 bedste støbejernsgryder til dit køkken
    • 1. May 2024
Populære artikler
  • Kokkekniv: Bedst i test 1
    Kokkekniv test: De 8 bedste modeller (2025 edition)
    • 4. March 2025
  • Santoku kniv fra Qookware - En super skarp kniv til køkkenet 2
    Tanuki Nakiri kniv: Perfekt til dine grøntsager i 2025 (Favorit)
    • 4. March 2025
  • Bedste støbejernsgryde til madlavning 3
    Støbejernsgryde test: De 5 bedste støbejernsgryder til dit køkken
    • 1. May 2024
  • I denne køkkenmaskine test kan du nemt danne dig et overblik over de bedste køkkenmaskiner på markedet. 4
    Køkkenmaskine test: Her er de 6 bedste køkkenmaskiner til ethvert behov
    • 4. March 2024
  • Santoku kniv fra Qookware - En super skarp kniv til køkkenet 5
    Santoku kniv: Vores klare favorit i køkkenet i 2024
    • 6. February 2024
POPULÆRT LIGE NU
Gastroworld.dk
  • Forside
  • Om Gastroworld.dk
  • Om Forfatterne
  • Kontakt
  • Cookies
Gastroworld.dk ejes og administreres af WK Group ApS. Siden er reklamefinansieret, og vi modtager i de fleste tilfælde provision, når du foretager et køb via links fra denne side.

Input your search keywords and press Enter.

Vi anvender cookies for at sikre dig den bedst oplevelse, når du anvender Gastroworld.dk. Du skal acceptere, at du er indforstået med det, før du kan anvende siden.