Den bedste chokolade kage i mikroovn er en hurtig og nem dessert, der er perfekt til de øjeblikke, hvor du har en sød tand, men ikke har tid eller energi til at lave en fuld kage. Med denne opskrift kan du lave en lækker, fugtig chokoladekage på bare et par minutter.
Opskrift:
Ingredienser:
- 4 spsk mel
- 4 spsk sukker
- 2 spsk usødet kakao
- En knivspids salt
- 2 spsk vegetabilsk olie
- 2 spsk mælk
- ¼ tsk vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde:
- I en mikrobølge-sikker kop eller skål, kombiner mel, sukker, kakao og en knivspids salt.
- Tilsæt olie, mælk og vaniljeekstrakt til tørstoffernes blandingen. Rør godt rundt, indtil det er godt blandet.
- Mikrobølge kagen i 1 minut og 30 sekunder på høj indstilling, eller indtil kagen er fast i midten.
- Lad kagen køle i et par minutter, inden du spiser. Server den evt. med en klat flødeskum eller vaniljeis.
Næringsindhold pr. portion (ca.):
- Kalorier: 350
- Protein: 4g
- Fedt: 18g
- Kulhydrater: 45g
Det var en almindelig tirsdag aften for mig derhjemme. Jeg var netop blevet færdig med aftensmaden og var i gang med at slappe af med en god bog. Pludselig fik jeg en vanvittig stor trang til noget sødt. Jeg spekulerede på, hvad jeg kunne lave, der var hurtigt, men stadig tilfredsstillende. Da jeg kom til at tænke på “Den bedste chokolade kage i mikroovn” opskrift, jeg havde set for nylig og nu også deler med jer herinde.
Jeg samlede ingredienserne fra køkkenet – mel, sukker, kakao, salt, olie, mælk og vaniljeekstrakt. Kombinerede dem alle i en mikrobølge-sikker kop og rørte godt rundt, indtil det var en glat blanding. Så poppede jeg koppen i mikrobølgeovnen og indstillede timeren til 1 minut og 30 sekunder.
Mens mikrobølgeovnen arbejdede, kunne jeg næsten ikke vente. Duften af chokoladekage begyndte at fylde køkkenet, og min mund begyndte at vande. Da mikrobølgeovnen endelig bippede, tog jeg forsigtigt koppen ud (den var varm!) og lod den køle af i et par minutter.
Endelig var det tid til at smage. Kagen var perfekt – fugtig, chokoladefuld og lige så god som enhver, jeg kunne have lavet i ovnen. Jeg nød hver eneste bid af chokoladekagen, mens jeg tilfreds vendte tilbage til min bog. Det var den perfekte måde at tilfredsstille min søde tand på, hurtigt og nemt.
- Sørg for at røre ingredienserne godt sammen, så der ikke er klumper i din kage.
- Afhængig af din mikrobølgeovns watt, kan din kage have brug for lidt mere eller mindre tid for at blive tilberedt.
- Server din kage med noget flødeskum eller is for en ekstra godbid.