
Pandekager bliver bare så bedre, lækre og sprødere når du putter øl i pandekagedejen. Her får du verdens nemmeste opskrift på velsmagende ølpandekager.
Pandekager med øl giver pandekagen en sprødhed, der ikke kan fås, hvis du ikke anvender øl i opskriften. Herunder får du en nem og lækker opskrift på pandekager med øl. Det er en god idé at anvende pilsner i pandekagedejen, hvis du vil have den helt rigtige crisp – og bare rolig, dine pandekager kommer ikke til at smage af øl.
Ingredienser til pandekager med øl
- 250 gram mel
- 2 tsk. sukker
- ½-1 tsk. salt
- 4 dl mælk
- 3 æg
- 1.5 dl øl – brug en almindelig pilsner, så du får den helt rigtige sprødhed
- Smør eller stegemagarine til stegning af ølpandekagerne
- Evt. lidt kardemomme
Sådan laver du pandekager med øl
- Bland mel, sukker og salt sammen med mælk i en skål. Det er en god idé at anvende en el-pisker eller en røremaskine, hvis du vil sikre, at pandekagedejen ikke bliver fyldt med klumper. Du kan også bruge et piskeris, men det kræver lidt flere kræfter.
- Tilsæt æg, samtidig med at du rører godt rundt i dejen.
- Hæld øllen i, indtil dejen får en god konsistens, som ikke er for flydende.
- Hæld dejen i en kande eller en sodavandsflaske, så du nemt kan fordele den på panden uden at svine for meget.
- Når panden er helt varm, skruer du ned for den og smelter omkring 20 gram smør eller stegemagarine på den.
- Hæld en god mængde dej på den varme pande og fordel den ved at vippe med panden, indtil hele overfladen er dækket. Du kan selv vurdere, hvilken tykkelse der passer til din smag, men pas på med at hælde for meget på.
- Steg pandekagen, indtil kanten begynder at tage farve.
- Vend pandekagen med din paletkniv eller ved at vippe panden op og tilbage, så pandekagen vender i luften.
- Når pandekagen er blevet brun på den anden side, skal den af panden – gem den på et fad eller en tallerken med et låg eller sølvpapir over, så de holder sig varme.
- Kom en tsk. smør på panden og steg, indtil der ikke er mere pandekagedej tilbage.
- Servér pandekagerne med dit foretrukne tilbehør. Du kan servere dine pandekager med øl varme, lune eller kolde – det afhænger af, hvad du er til.

Tilbehør til pandekager med øl
Du kan selv vælge det tilbehør, du synes, egner sig bedst til pandekager med øl. Der findes masser af forskellige bud på tilbehør, som går fantastisk til pandekager med øl. Prøv eksempelvis følgende tilbehør:
- Is – fungerer bedst, hvis pandekagerne serveres varme, så isen kan smelte
- Syltetøj
- Sukker
- Frisk frugt
- Sirup eller honning
- Hakkede mandler og nødder
- Chokolade-, vanilje- og/eller jordbærsovs
- Nutella
- Honning
Du kan kombinere det forskellige tilbehør, så du opnår den kombination, du synes bedst om. Hvis du har gæster på besøg, er det en god idé at servere flere forskellige slags tilbehør, så alle får mulighed for at smøre pandekagerne med netop det tilbehør, de bedst kan lide.
Pandekager med øl får en mere sprød konsistens, uden at det bliver for meget. Samtidig får de en bismag, der ikke smager af øl, men som er fuldstændig fantastisk – og bare rolig, pandekager med øl kan sagtens serveres til børn og unge.
Du kan enten vælge at servere pandekager med øl ved at rulle dem sammen om fyldet eller folde dem på midten to gange, så de udgør en trekant. Du kan naturligvis også lade dine gæster vælge, hvordan de ønsker dem.
Hvorfor bruge øl til pandekager?
Hvis du godt kan lide, at pandekagerne har en sprødhed, er det en fordel at putte øl i. Pandekager med øl er fremragende, da de giver pandekagerne bid – og så smager de bare bedre, når du kan fornemme øllen i dejen.
Skal børnene spise med, kunne man fristes til at tro, at pandekager med øl ikke ville være børnevenlige, men det er heldigvis ikke tilfældet. Alkoholen udgør ingen risiko for børn, hvorfor du roligt kan servere pandekager med øl, selvom der sidder mindreårige med ved spisebordet.