Kylling er en af danskernes foretrukne retter, da det er let at lave i et utal af varianter. Prøv denne variant og kom en hel kylling på grillen, hvorefter du kan sætte tænderne i et saftigt og mørt stykke kød.

Herunder følger en opskrift på, hvordan du tilbereder en hel kylling på grill. Du får gode råd til marinaden, ligesom du får forslag til, hvilken salat du skal servere til hel kylling på grill.
Opskrift: Hel kylling på grill
Antal personer: 4 / Forberedelsestid: 12 minutter
Ingredienser:
- 1 hel kylling på 1-2 kilo
- 1 citron
- 4 fed hvidløg
- Frisk rosmarin
- Frisk timian
- Frisk estragon
- Oregano
- Smør
- Olivenlie
- Salt og friskkværnet peber
Forberedelse:
Marinade til hel kylling på grill:
- Hak halvdelen af krydderurterne fint.
- Kom dem i olien og rør rundt.
- Krydr med salt og peber.
- Lad den gerne trække i en rum tid.
Sådan tilbereder du en hel kylling på grill:
- Kom den anden halvdel af de blandede krydderurter og 4 fed hakket hvidløg ind i kyllingen. Krydderurterne må gerne være hele, som de kommer ind i kyllingen.
- Skær citronen over og put den ligeledes ind i kyllingen. Du må godt presse lidt saft ud.
- Fyld gerne kyllingen helt ud.
- Gnid et par skiver smør over kyllingen og krydr med salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Har du en kyllingeholder til din grill, så anvend den.
- Kyllingen skal sættes på indirekte varme i cirka 1,5 time.
- Sæt låget på og lade det blive på i alt den tid som det kan.
- Marinér kyllingen ved at pensle den et par gange undervejs, så den får godt med smag.
Tilbehør:
Til en grillet kylling er en frisk salat, såsom en rødkålssalat, det perfekte valg som tilbehør. Snit rødkål og eventuelt hvidkål, skær en appelsin i mindre stykke og kom granatæble og en olie/eddike dressing over. Bag eventuelt også et lækkert rosmarin brød til.