I denne bagestål test kan du se, hvilke bagestål der egner sig bedst til forskellige behov. Læs om fordele og ulemper ved de enkelte modeller, så du får nemt ved at vælge.
Med et bagestål kan du lave fantastisk lækkert bagværk, som får den helt rigtige struktur med sprød bund og kant – og som samtidig er luftig indeni. Er du i tvivl om hvilket bagestål du skal investere i? Så har vi udarbejdet en bagestål test, hvor vi sammenligner forskellige modeller på markedet på baggrund af deres specifikationer fra producenterne.
Bagestål bedst i test: Her er de 8 bedste bagestål
Bemærk, at dette ikke er en decideret bagestål test – ej heller en nøjagtig liste over de bedste bagestål i test. Vi har ikke selv testet produkterne, men i stedet foretaget en grundig research, hvilket har dannet grundlag for listen over produkter, du finder på denne side. Der er således ingen garanti for, at produkterne rent faktisk er bedst i test. Vi har brugt tests fra tredjepartstjenester, produktspecifikationer og beskrivelser af de enkelte produkter til at udarbejde listen.
Når du køber et produkt via et link, du finder på denne side, modtager vi i de fleste tilfælde en provision, som består af en procentdel af det beløb, du køber for. Det har ingen indflydelse på din pris.
#1: Bedste all round bagestål
Det originale bagestål fra Bagestaalet.dk
Dette bagestål er bedst i test, og det skyldes dets kunnen. Det sikrer at din bagning opnår nye højder, som var du en fransk baguette-bager, italiensk pizza-bager eller lignende. Det laver simpelthen perfekt bagværk, gang på gang – og så er det solidt og holdbart.
Til det originale bagestål kan du vælge at købe en samlet pakke, hvor du får kombispader og dejskærer med, hvilket er klart anbefalelsesværdigt når du arbejder med våde og langtidshævede deje og en varm ovn.
Med dette bagestål som gadget i dit køkken vil du ikke blive skuffet. Strukturen i dit brød bliver imponerende god; bagestålet frembringer et luftigt brød med den perfekte sprøde bund og kant.
Dette bagestål er til dig, som vil være mester-bager, og ønsker at øge sine bage-resultater til et nyt og højere niveau. Det gælder både når det kommer til brød, tærter, pizza og kager – dine venner og familie vil elske at blive budt på dit hjemmebag.
- Bedst i test
- Sikrere
- Du kan få det som en bagepakke
- Nem at vedligeholde
- Lang levetid
- Sørger for lækkert, luftigt bagværk med sprød kant
- Målene på bagestenen passer til almindelig ovne
- Prisen er i den høje ende i forhold til bagestål
- Tungt og uhandy at flytte rundt på
Det originale bagestål fra Bagestaalet.dk kan købes her:
#2: Bedste bagestål til pizzaentutiasten
Gourmetstål Norrland pizzastål
Dette bagestål fra Norrland er perfekt til bagværk – og i særdeleshed til pizzaer. Modellen er et fremragende alternativ til den klassiske pizzasten, da den er langt mere holdbar end en model, der er lavet i sten.
Norrland-bagestenen udmærker sig blandt andet ved at have en særlig overflade, som er skabt ved, at den sprænges, når den fremstilles. Det skaber en masse ujævnheder i stålet, som sikrer, at pizzaer og andet bagværk får en optimal lufttilstrømning.
Bruger du bagestålet til at bage pizzaer, betyder det, at pizzabunden bliver sprød og tør, den varme luft har fri passage til bunden af pizzadejen. Det sikrer dig et langt bedre resultat end på eksempelvis en pizzasten.
Dette bagestål er fremstillet af robust og varmevalset stål, som især er velegnet til pizzabunde, men som også kan bruges til stort set alt andet bagværk. Dette er blandt de absolut bedste bagestål i test på markedet, hvilket også afspejler sig i prisen. Kan du leve med at betale lidt mere for dit bagestål, så finder du ikke et bedre bagestål end dette.
Dette bagestål er til dig, der ofte bager pizzaer og ønsker at prøve kræfter med et virkelig godt alternativ til en pizzasten eller -ovn. Du skal betale lidt mere end de fleste andre bagestål, men kvaliteten er helt og aldeles i top.
- Har særligt god luftstrømning
- Utroligt robust bagestål
- Lækkert design
- Bygget af varmevalset stål
- Ruhed, der sikrer optimal effekt
- Prisen er i den høje ende
- Tungt bagestål
Gourmetstål Norrland pizzastål/bagestål kan købes her:
#3: Bedste bagestål til grillen
Gourmetstål – Rundt pizzastål til grillen
Dette bagestål fra Gourmetstål er særdeles velegnet til grillen – og det egner sig til både fra pizzaer og andet bagværk, der kræver de høje temperaturer, som kun fås fra grillen. Bagestålet kan også bruges i ovnen, men det egner sig primært til brug på enten en kulgrill eller en gasgrill med kugleform.
Gourmetstålet er med sin runde form inspireret af den traditionelle bage- og pizzasten, men grundet det robuste materiale, som stål nu engang er, risikerer du ikke, at den knækker på samme måde, som det er tilfældet med pizzastenen.
Du kan få dette bagestål i to dimensioner på henholdsvis 30 cm og 39 cm i diameter. Hvis du planlægger at bruge det grillen, bør du sikre dig, at du vælger en størrelse, som matcher størrelsen på din grill.
Dette bagestål egner sig til dig, der elsker at eksperimentere med bagværk og pizzaer på grillen. Du bør købe dette bagestål, hvis du har en kuglegrill, som du ønsker at få det maksimale ud af – og hvis du går op i god kvalitet, holdbarhed og lækkert design.
- Har særligt god luftstrømning
- Utroligt robust bagestål
- Egner sig til grillen
- Perfekt til pizzaer
- Kan holde i mange år
- Prisen er i den høje ende
- Upraktisk form i ovn
Gourmetstål Rundt pizzastål
#4: Til de lækreste pizzaer
Dorre Bagestål og Pizzastål – Sort
Dorre’s bagestål er til din bagning af pizzaer og andet brød. Med en dimension på 35,5 x 35,5 x 0,6 cm og fremstillet i holdbart kulstofstål, er denne accessory til din ovn ideel for dem, der ønsker at opnå den sprøde, lækre krumme som man ofte finder i professionelt bagværk.
Kulstofstålet tåler meget høj varme og holder godt på varmen. Derfor kan du forvente en pizza, der er jævnt bagt med en skorpe, der har den perfekte knas. Derudover, takket være stålets evne til at holde på varmen, kan din ovn opnå en effekt svarende til en ægte stenovn. Både pizza og boller får en skøn tekstur og lækker krumme.
På det praktiske niveau skal du være opmærksom på, at bagestålet anbefales at blive vasket op i hånden. Derudover er det et tungt produkt, hvilket kan være en udfordring for nogle. Bemærk også, at enkelte brugere har rapporteret om skarpe kanter, der potentielt kan ridse overflader, samt problemer med at fjerne det store klistermærke, der sidder på produktet ved levering.
- Skaber sprød, lækker skorpe
- Tåler høj varme godt
- Holder godt på varmen
- Simulerer effekt af stenovn
- Kan bruges til både pizza og brød
- Tungt og kræver forsigtighed ved håndtering
- Skarpe kanter kan potentielt ridse overflader
- Klistermærke ved levering kan være svært at fjerne
Dorre Bagestål og Pizzastål kan købes her:
#5: Bedste Bagestål til bagværk
Ankarsrum Bagestål + Bagespade
Ankarsrum Original bagestål er perfekt til din madlavning. Med sin bredde på 37 cm, dybde på 33 cm og en højde på 0,6 cm, tilbyder dette kvalitetsstål fremstillet i Sverige, en ideel platform til bagning af forskellige retter, herunder pizza og det indiske fladbrød, naan.
Det er vigtigt at bemærke, at Ankarsrum bagestål kan håndtere store temperaturudsving, så du behøver ikke at bekymre dig om det flækker under ekstreme forhold. Dette er en væsentlig fordel, hvis du ønsker at tilberede forskellige retter ved forskellige temperaturer. Som mange bageståle, vil Ankarsrums model give dine pizzaer en sprød og lækker bund.
I det praktiske øjemed, er det værd at bemærke, at dette bagestål vejer 5 kg. Dette kan være et vigtigt punkt at overveje, hvis du har begrænset fysisk styrke eller plads i dit køkken.
- Perfekt til en sprød pizza
- Tåler store temperaturudsving
- Fremstillet i kvalitetsstål fra Sverige
- Velegnet til diverse retter (fx naan brød)
- Robust og holdbar
- Skandinavisk design
- Vejer 5 kg, kan være tungt at håndtere
- Kan ikke klare de helt store pizzaer (+40cm)
Ankarsrum bagestål (37cm) og bagespade kan købes her:
#6: Bedste Bagestål til bagværk
Diablo Steel – Bagestål Family -udgave
Med dette bagestål vil du ikke kun få godt bagværk, som du plejer, men få et vidunderligt lækkert stykke bagværk, som du ikke ville kunne vente med at sætte tænder i. Bagetid har lavet et solidt stykke værktøj til ethvert køkken.
Dette bagetstål er lavet af råt stål uden nogen form for overfladebehandling, og har en tykkelse på 6 millimeter, som sørger for at blive gennemvarmet relativt hurtig, når det kommes i den opvarmede ovn.
Sørg for at give det en kærlig hånd med en vask og en omgang madolie eller flere inden det tages brug, og du vil have et bagestål der for fremtiden er let at rengøre og vedligeholde – et bagestål du kan have gavn af i mange år.
Dette bagestål er til dig, som ønsker at sætte prikken over i’et i, når der bages eller laves mad i eget køkken. Du kommer i hvert fald ikke tættere på den autentiske smag af pizza bagt ved åben ild, eller i en 500 graders varm ovn.
- Sørger for lækkert, luftigt bagværk med sprød kant
- Tynd tykkelse på 6 millimeter
- Relativt hurtigt til at blive opvarmet
- Let at rengøre og vedligeholde
- Lang levetid
- Kommer i et mål der passer til almindelige ovne
- Opbevaring kan være upraktisk
- Tungt og uhandy at flytte rundt på
Diablo Steel – Bagestål fra Bagetid kan købes her:
#7: BEDSTE BAGESTÅL i test TIL BAGVÆRK
Gastro De Luxe Bagestål fra PizzaFredag.dk
Køb dette bagestål, hvis du ønsker et solidt bagestål, som kan det hele, er nemt at vedligeholde og aldrig skuffer. Det egner sig eminent til koldhævede deje, men bager også gerne pizza, småkager eller tærte til dig.
Dette bagestål fra PizzaFredag minder meget om de andre Bagestål. Det er lavet af samme materiale, råt stål, har samme design og kan det samme som det andet. Forskellen ligger i tykkelsen på bagestålet, da dette er 2 millimeter tykkere.
Det gør at det tager en smule længere tid at opvarme, men det absorberer og leder også det mere varme, som gør at det hurtigt og nemt laver perfekt brød, pizza, tærte og så videre til dig og dine.
Dette bagestål er til dig, som gerne vil være indehaver af et solidt, allaround bagestål der holder godt på varmen, og sørger for et godt, sprødt og luftigt bagværk. Du kan med fordel opbevare dette bagestål i din ovn, så det holder en god og jævn varme, når du laver andet mad end med et bagestål.
- Solidt
- Nærmest umulig at ødelægge
- Flot, råt look
- Nem at vedligeholde
- Lang levetid
- Sørger for lækkert, luftigt bagværk med sprød kant
- Målene på bagestenen passer til almindelig ovne
- Vejer en del
Gastro De Luxe Bagestål fra PizzaFredag.dk kan købes her:
#8: Bedste alternativ til bagestål
LotusGrill Pizzasten sæt
LotusGrill Pizzasten sæt er ikke et bagestål, men har alligevel vundet en plads i denne test, som “bedste alternativ til et bagestål”, da det fremtryller en virkelig god, sprød og luftig pizzabund.
Pizzastenen er konstrueret således at den sikrer en jævn og ensartet fordeling af varmen på hele dens overflade, samtidig med at den absorbere fugt fra pizzadejen mens den tilberedes.
Dette sikrer at du får en lækker pizza med sprød bund, som sad du på et pizzaria i Napoli – der hvor pizzadejen blev opfundet – og fik en pizza med dit yndlingstopping og et godt glas vin til. Desuden kan du få et låg til denne pizzasten, så den fungerer som en pizzaovn.
Dette bagestål er til dig, som elsker italiensk-inspireret pizza, og gerne vil lave en helt perfekt, sprød og luftig pizzabund om du laver den i ovnen eller på grillen – en sådan pizza, så naboen kigger måbende over hækken.
- Handy og solid
- Laver en lækker, sprød pizzabund
- Fordeler varme jævnt og ensartet
- Fås i 2 størrelser
- God på både grill og i ovn
- Let at rengøre
- Egner sig bedst til pizza
- Fylder lidt ved opbevaring
LotusGrill Pizzasten sæt kan købes her:
Generelt om vores bagestål test
Du har nok hørt om en bagesten eller en pizzasten men ikke et bagestål eller et pizzastål – og det er ærgerligt, for et bagestål virker på samme måde som en bagesten, men er meget mere effektivt, hvorfor det er at foretrække. Vi har samlet de 6 bagestål bedst i test på markedet.
Derfor finder du herunder en masse information om bagestål, samt en guide til anvendelse, vedligeholdelse, opbevaring og meget mere. Læs med og bliv klogere på din kommende investering og lav udsøgt, luftig og lækkert bagværk med sprød bund og skorpe – igen og igen.
Hvorfor investere i et bagestål når du allerede har en bageplade?
Hvorfor er et bagestål en god investering, og hvorfor hører det hjemme i ethvert køkken? De bageplader der er fulgt med din ovn, er sikkert fine, og gør det, de skal, så hvad er det, et bagestål kan, der gør, at det er værd at investere i?
Hvad end du er bage-entusiast, eller kun bager engang imellem, bør du investere i et bagestål. Med et bagestål vil du ikke kun få lækkert bagværk med en perfekt, sprød skorpe, men du vil også opleve, at brødet hæver hurtigere, og at bagetiden formindskes – og føle dig som en vaskeægte bager.
Du kan også anvende bagestålet til at lave alt muligt forskelligt mad, såsom pizza, tærter eller kage, og det kan endda sikre en god, jævn og konstant varme i din ovn, ved anden madlavning.
Hvad er forskellen på bagestål, pizzastål og bagesten?
Et bagestål eller et pizzastål er egentlig det samme, idet begge er lavet af materialet stål, hvor en bagesten er lavet i sten. Oftest bliver dn bagesten fremstillet i enten kalksten eller granit.
Bagesten og bagestål benyttes på samme måde og med samme formål, hvor det opvarmes og kommes i ovnen. Begge former for “bageplade” bibeholder en høj og jævn temperatur, netop for at opnå en lækker og sprød skorpe på bagværket, hvilket de fleste forbinder med et perfekt resultat på ens bagværk.
Forskellen på bagestål og bagesten ligger i hvor gode de er til at holde på varmen og lede varmen videre, og det er bagestålet der er bedst til det. Et bagestål reducerer altså bagetiden, og er derfor at foretrække, hvis du går op i, hvor lang tid det tager, før dit bagværk er bagt færdig
Hvordan virker et bagestål?
Et bagestål, som navnet fortæller, er lavet af stål, og stål har de fantastiske egenskaber, at det er enormt god til at absorbere og lede varme, samtidig med at det holder på varmen – et bagestål hører altså hjemme i ethvert køkken, hvor der bliver bagt, lavet pizza, og/eller tærter.
Stål, og dermed også et bagestål, har en stor massefylde, trods dets smalle udseende, som gør, at det holder godt på varmen, og dermed sørger for lækkert bagværk med sprød skorpe til dig.
Faktisk så holder et bagstål op til 18 gange bedre på varmen end en almindelig, tynd pizzasten. De bageplader som fulgte med din ovn, er ikke lavet af stål, og holder derfor ikke lige så godt på varmen, som et bagestål gør.
Kom godt i gang med dit bagestål
Når du skal bruge dit bagestål, skal du varme det op inden du kommer bagværket på. Det gør du ved at lade det ligge i ovnen, samtidig med ovnen varmer op. Afhængigt af hvilken type ovn du har, kan du regne med, at bagestålet er opvarmet efter cirka cirka 20-30 min.
Ønsker du at bagestålet skal have en temperatur på 200 grader, sættes ovnen til 200 grader og så videre. Når du kommer bagværket på bagestålet, så vær forsigtig, så du ikke brænder fingrene på den varme plade.
Vær opmærksom på bagetiden på dit bagværk, da den vil blive reduceret med et bagestål, så hold øje med dit bagværk løbende de første par gange du bruger det, så du lærer det at kende – det er også sjovt at følge med i, når brødet nærmest eksploderer inde i ovnen, idet det får høj varme fra stålet.
Der sker nemlig det at idet bagværk og bagestål kommer i kontakt med hinanden, går varmen fra bagestålet direkte op i bagværket, hvorfor den sprøde skorpe og bund allerede her begynder at tage form.
Hvad kan du lave af mad med et bagestål?
Et bagestål henvender sig primært til bagværk, såsom boller, flutes, baguettes, franskbrød, pitabrød og lignende, men det egner sig også perfekt til pizza, forskellige kager og alle former for tærter. Leg og eksperimenter med dit bagestål og prøv forskellige ting.
Tag for eksempel en pizza. Denne italienske ret er tit på menuen i de dansk hjem, og istedet for at bestille en fra dit lokale pizzaria, kan du med et bagestål eller et såkaldt pizzastål tage en autentisk, Italiensk pizza ud af egen ovn.
Det er både sjovt og let at lave en pizza, og med et bagestål er der pizza på cirka 5 minutter.
Har du børn, egner denne ret sig eminent til at have dem med i køkkenet, hvor de selv kan pynte deres pizza.
Tips til anvendelse af dit bagestål
Et bagestål er som sagt et musthave, hvis du kan lide at lave mad, eller ønsker at blive bedre til at lave mad selv. Det er let at anvende og dit bagværk bliver hurtigt bagt, så det får den lækreste bund og kant, der gør at det smager ekstra godt.
Der er dog nogle ting som er gode at vide, særligt hvis du er nybegynder med bagestål. Her får du 5 tips til brug af et bagestål.
- Sørg for at bagestålet er varmet godt op.
- Kom eventuelt ekstra vand i dit bagværk, når du anvender et bagestål til bagning.
- Lad bagestålet blive i ovnen, da det er massivt, tungt og varmt at flytte rundt på. Kom i stedet papir under dit bagværk og sæt det ind på bagestålet i ovnen.
- Tager du det varme bagestål ud af ovnen, så husk at sætte bordskånere under, da det er varmt, og leder varme.
- Bager du en kage eller tærte så sæt tærteformen direkte ind på bagestålet i ovnen.
Gør brug af vores bagestål test og find det perfekte bagestål til dit behov
Ved at investere i et bagestål, vil din bagning kunne nå nye højder, og du vil aldrig mere bage brød, kage, pizza eller tærte uden et bagestål igen. Når du skal vælge hvilket bagestål du vil købe, er der dog et par ting du bør overveje, inden du klikker det første, det bedste hjem.
Når du skal finde det bagestål, der passer bedst til dig og dine behov, kan det godt betale sig at vælge et som har klaret sig godt i test. En bagestål test lægger nemlig vægt på forskellige faktorer, som er afgørende for, hvorvidt du får det fulde ud af dit nye bagestål.
Gode råd til køb af bagestål
Inden eller idet du køber et bagestål, er der nogle ting, du bør have i mente. Derfor får du her en liste over X faktorer, der er gode at medtænke i dit køb af et bagestål, så du sikrer dig at få det helt rigtige bagestål hjem til dit køkken.
#1: Størrelsen på dit bagestål
Et bagestål kommer i forskellige størrelser og tykkelser, så vær opmærksom på dets mål inden du bestiller et hjem. De fleste bagestål passer til en almindelig ovn, men det er altid godt at være på den sikre side. Det ville være ærgerligt, hvis det ikke passer til din ovn.
#2: Prisen på dit bagestål
Hvor mange penge du vil bruge på et bagestål, er helt op til dig. Det er dog en god idé at medtænke økonomi ind, idet du skal købe et. Bagestål fås i forskellige størrelser og modeller, hvorfor de også fås i forskellige prisklasser.
Kig på ovenstående, anbefalede og bedst i test bagestål og dan dig et billede af hvad de forskellige bagestål koster.
#3: Rengøring og vedligeholdelse
Rengøring og vedligeholdelse af ting du vil købe, er altid godt at medtænke før et eventuelt køb. Rengøringen må altid gerne foregå let og hurtigt. Heldigvis er det ret enkelt at rengøre et bagestål og dermed også at vedligeholde det.
#4: Garanti og levetid
Når du sørger for løbende at rengøre og vedligeholde dit bagestål, får det en lang levetid. Et bagestål kan holde i mange, mange år ved den rigtige pleje. De fleste butikker og webshops der sælger bagestål, giver garanti på bagstål i op til flere år.
Tilbehør til bagestål og bagning
Når du bager med et bagestål vil du hurtigere opnå bedre resultater end ved almindelige bageplader, og til et bagestål kan du selvfølgelig få forskelligt tilbehør. Tilbehør som er med til at gøre bagning og madlavning endnu mere sjovt og, ikke mindst, lækkert, luftigt og velsmagende.
Overvej om du, til dit bagestål, skal investere i en eller flere kombispader, som er fantastiske at have, når dit bagværk skal ind eller ud af ovnen. De egner sig også godt til forberedelse, så næste portion står klar til at kommes i ovnen.
Er du en ægte mad-og bage-entusiast, er det en god idé at investere i en dejskærer. Med en dejskærer kan du nemt og hurtigt skære dit bagværk ud i korrekte portioner. Det er en særlig god hjælp, når du har med en fugtig dej at gøre, som du oftest har, når du benytter et bagestål.
Rengøring af bagestål
Det er vigtigt at du gør dit bagestål rent løbende og gerne hver gang det har været i brug, ellers dannes der en masse bakterie på det. Når du rengør det efter brug, kan du udmærket tørre det over med en fugtig klud, en svamp eller en dejskraber, hvorefter du tørrer det med et tørt viskestykke.
Husk ikke at skrubbe for hårdt på det, hvis du bruger en svamp eller stålbørste, så belægningen ødelægges. Du skal også huske at rengøre bagestålet grundigt med vand, almindelig sæbe – og ikke sulfoholdige midler, da det kan forårsage rust – og klud, inden det tages i brug – så får du det optimale ud af dit bagestål.
Kan dit bagestål tåle opvaskemaskine? Nej, det kan det ikke! Kom aldrig dit bagestål i opvaskemaskinen! Det ødelægger det, da det kan forårsage rust på stålet – og det ville være ærgerligt at ødelægge det med rust.
Vedligeholdelse af bagestål
Ved at rengøre dit bagestål løbende hjælper du også med at vedligeholde det og forlænge dets levetid. Du kan dog hjælpe det lidt på vej og give det en ekstra kærlig behandling engang imellem eller så ofte du har lyst til.
Ved at smøre et tyndt lag madolie på bagestålet og sætte det ind i en opvarmet ovn med en høj temperatur – cirka 250 grader – vil det hærde og dermed beskytte dets overflade i længden.
Dertil kan du med fordel også smøre et tyndt lag madolie på bagestålet inden du bager, brød, pizza, tærte eller anden mad, på det – det hjælper også på vedligeholdelsen på den lange bane.
Hvad er et bageståls levetid?
Hvis du er god ved dit bagestål, rengør det efter brug, og giver det en kærlig madolie-behandling engang imellem, vil det kunne holde i årevis. Det er altså en god investering, da du sagtens kan bruge det om for eksempel 5 eller 8 år.
Hvordan opbevarere du bedst dit bagestål?
En god idé er at lade bagestålet blive i ovnen. Du kan sagtens lade det blive i din ovn, når også du laver mad uden at bruge bagestålet. Det kan sagtens tåle at blive opvarmet et utal af gange, også gentagne gange dagligt. Det tager det ikke skade af.
Faktisk kan et bagestålet der ligger i din ovn, sørge for en bedre og mere jævn varme. Hvis ikke du ønsker at opbevare dit bagestål i ovnen, er det eneste, du bør overveje i forhold til opbevaring, at det godt kan være tungt at flytte rundt på.
Opbevar det derfor tæt på der hvor du skal bruge det, så det ikke bliver irriterende, at skulle finde frem.