Der er intet bedre end en god omgang wokmad, med lækre, sprøde, lynstegte grøntsager. Det kræver dog, at du har en god wokpande, som kan tåle de høje temperaturer, som det kræver, at tilberede lækre og autentiske wokretter.
Når du skal tilberede lækre og autentiske wokretter, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr til at tilberede wokretten i. Som navnet antyder, kræver det en wok, for at lave lækre wokretter med sprøde, lynstegte grøntsager, og hvad der ellers hører til. Herunder kan du læse om 6 gode wokpander, som egner sig perfekt til lynstegte grøntsager.
Wok test: Her er de 6 bedste
Bemærk, at dette ikke er en decideret wok test. Det betyder, at vi ikke har testet alle produkter selv, men foretaget grundig research hos troværdige medier, der har foretaget tests – og det er det, der danner grundlag for listen over produkter, du finder i denne oversigt over de bedste wok i test. Der er således ingen garanti for, at produkterne rent faktisk er bedst i test. Vi har brugt tests fra tredjepartstjenester, produktspecifikationer og beskrivelser af de enkelte produkter til at udarbejde listen.
Når du køber et produkt via et link, du finder på denne side, modtager vi i de fleste tilfælde en provision, som består af en procentdel af det beløb, du køber for. Det har ingen indflydelse på din pris.
#1: VINDER – Bedste wok til hyppig brug
Mauviel Wok pladejern, Ø 30 cm
Utrolig robust wokpande med en effektiv varmefordeling
Denne wokpande fra franske Mauviel, er fremstillet af pladestål, som sikrer dig en robust og slidstærk wok, som kan holde i mange år fremadrettet. Det solide pladestål er desuden en utroligt god varmeleder, og tåler uden problemer de høje temperaturer, som det altså kræver, at lave en lækker, autentisk wokret, med lynstegte grøntsager.
Inden du tager wokken i brug, bør du varme et godt lag olie i cirka 5 minutter, eller til det begynder at ryge. På den måde danner der sig en naturlig non-stick belægning, som sikrer at dine wokretter, ikke brænder fast i panden. Denne wokpande bør altid vaskes op i hånden, da opvaskemaskinen ellers vil ødelægge den naturlige belægning.
- Utroligt robust og slidstærkt materiale
- Kan holde i mange år fremadrettet
- Tåler uden problemer høje temperaturer
- Danner en naturlig non-stick belægning ved hjælp af olie
- Håndtagene bliver utroligt varme
- Meget tung i forhold til andre wokpander
- Designet tiltaler ikke alle
Mauviel Wok pladejern fås her:
#2: Bedste woksæt
Ken Hom Excellence woksæt
Wokpande i sort kulstofstål med smart non-stick belægning
Med dette woksæt fra den berømte asiatiske kok, Ken Hom, er du godt klædt på, til at tilberede lækre og autentiske wokretter. Wokpanden kommer som et sæt, bestående af et gennemsigtigt glaslåg, en paletkniv i lyst træ, samt en stege-/damprist i rustfrit stål. Wokpanden fra Ken Hom kan benyttes på alle typer komfurer, også induktion.
Wokpanden fra Ken Homs Excellence serie, er lavet i sort kulstofstål, med en smart non-stick belægning, som sikrer at dine lynstegte grøntsager ikke brænder fast i wokpanden under de høje temperaturer. Wokpanden kommer desuden med to håndtag, som gør det nemt at svinge wokretten rundt. Wokpanden tåler desuden opvaskemaskine.
- Tåler opvaskemaskine
- Lavet i sort kulstofstål, som sørger for en god varmefordeling
- Kan benyttes på alle typer komfurer
- Non-stick belægningen sikrer at wokretten ikke brænder fast
- Der medfølger glaslåg, paletkniv i træ, samt en stege-/damprist
- Fornuftigt prisleje
- Du kan få wokpander med bedre varmefordeling
- Non-stick belægningen holder ikke for evigt
- Du kan få wokpander med større kapacitet
Ken Hom Excellence woksæt fås her:
#3: Bedste wok i rustfrit stål og aluminium
Eva Solo Wok i rustfrit stål og aluminium
Effektiv og elegant wokpande med god varmefordeling
Med denne flotte og elegante wokpande fra Eva Solo, får du både en utroligt flot og effektiv wok, som sikrer dig et godt resultat. Wokpanden fra Eva Solo er fremstillet af rustfrit stål, med en kerne af aluminium. Du er derfor sikret en utroligt god varmefordeling, og wokpanden fungerer, uden problemer, på alle typer komfurer, også induktion.
På grund af wokpandens konstruktion, er du sikret en hurtig og jævn og varmefordeling, hvilket er ideelt, når der skal tilberedes sprøde, lynstegte grøntsager og andre lækre wokretter. Wokpanden kommer med en blank overflade, og tåler desuden opvaskemaskine, hvilket gør den utroligt nem at gøre rent efter brug.
- Tåler opvaskemaskine
- Konstruktionen af rustfrit stål og aluminium sikrer dig en god varmefordeling
- Perfekt til lynstegte grøntsager
- Kapacitet på 5 liter
- Flot og elegant design
- Passer til alle typer komfurer
- Det stilrene design tiltaler ikke alle
- Der er intet skaft på wokpanden
- Der medfølger ikke låg
Eva Solo Wok i rustfrit stål og aluminium fås her:
#4: Bedste wok med træhåndtag
Ken Hom Excellence wok I kulstofstål, Ø 36 cm
Autentisk og robust wokpande i lyst kulstofstål
Med denne wokpande fra den berømte asiatiske kok, Ken Hom, har du mulighed for at tilberede lækre og autentiske wokretter, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Wokpanden er fremstillet af lyst kulstofstål, hvilket giver dig en utroligt robust og slidstærk wokpande, som egner sig perfekt til brug på især gaskomfurer.
Wokpanden er udstyret med et lille håndtag, samt et langt håndtag med skaft, som gør det let som en leg, at slynge maden rundt i wokken. Wokpanden fra Ken Hom egner sig bedst til brug på gaskomfurer, men kan også benyttes på et almindeligt komfur. Wokken bør desuden altid vaskes op i hånden, da opvaskemaskinen ødelægger belægningen.
- Fremstillet af gode og solide materialer
- Autentisk wokpande med god varmefordeling
- Stor kapacitet
- Flotte håndtag i drejet lyst træ
- Tåler ikke opvaskemaskine
- Egner sig bedst til brug på gaskomfurer
- Det lyse metal bliver misfarvet med tiden
Ken Hom Excellence wok I kulstofstål fås her:
#5: Bedste wok i carbonstål
Kitchen Craft Professionel wok Ø35,5 cm.
Effektiv og slidstærk wok fremstillet af carbon stål
Lav lækre wokretter som stir-fry, lynstegte-grøntsager og meget mere. Med denne wokpande fra Kitchen Craft, er du godt klædt på til at tilberede lækre og autentiske retter, under de helt rigtige forhold. Wokken er fremstillet af carbon stål, hvilket gør den utroligt robust, og sikrer dig en wokpande, som ikke bliver bøjet af varmen.
Wokpanden fra Kitchen Craft er udstyret med et to håndtag i lyst stål, som gør det nemt at slynge maden rundt i wokken. Den er desuden udstyret med en smart non-stick belægning, som sikrer at dine retter, ikke brænder fast i panden. Wokpanden fungerer på alle typer komfurer, inklusiv induktionskomfurer, og tåler desuden opvaskemaskine.
- Utroligt effektiv og slidstærk wokpande i carbon stål
- Tåler opvaskemaskine
- Smart non-stick belægning som tåler metalredskaber
- Kan holde i mange år fremadrettet
- Fornuftigt prisleje
- Håndtaget bliver hurtigt ret varmt
- Designet tiltaler ikke alle
Kitchen Craft Professionel wok fås her:
#6: Bedste wok med keramisk belægning
GreenPan Barcelona wokpande
Effektiv wokpande med keramisk belægning
Med denne wokpande fra GreenPan, kan du nemt og hurtigt tilberede lækre, autentiske wokretter. Wokpanden har en særligt tyk aluminiumsbund, som sikrer, at du kan opnå en høj temperatur, med en jævn varmefordeling. Wokpanden er desuden udstyret med en keramisk belægning, som er fri for kemikalier, og sikrer at intet brænder fast i panden.
Den smarte wokpande fra GreenPan, kan benyttes på alle typer komfurer, herunder også induktion. Den er velegnet til at lynstege, da den nemt kan holde til de høje temperaturer, som det kræver, at tilberede lækre, autentiske wokretter. Derudover er wokken udstyret med et håndtag i rustfrit stål, og den kan både tåle at komme i ovn og opvaskemaskine.
- Keramisk non-stick belægning, som er fri for kemikalier
- Fungerer på alle typer komfurer
- God varmefordeling grundet den tykke aluminiumsbund
- Tåler både at komme i ovn og opvaskemaskine
- Det moderne design tiltaler ikke alle
- Kun udstyret med et enkelt håndtag
GreenPan Barcelona wokpande fås her:
Købsguide: Sådan vælger du den bedste wokpande
De fleste mennesker kan godt lide smagen af en omgang lækker, autentisk wokmad, med sprøde, lynstegte grøntsager. For at tilberede en autentisk wokret, kræver det dog, at du har en wokpande, hvor du kan tilberede retten i. Derfor har vi herunder samlet et par gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, før du investerer i en ny wokpande.
Der er nemlig stor forskel på de mange wokpander som findes på markedet. Det er derfor en god idé at du sætter dig ind i, hvilke ting, du bør være opmærksom på, for at netop du, får den bedst mulige oplevelse, med din nye wokpande. Herunder kan du blandt andet læse om hvad du bør være opmærksom på, så du vælger den bedste wok til dig.
Hvilke ting bør jeg være opmærksom på, før jeg investerer i en ny wokpande?
Før du investerer i en ny wokpande, til at tilberede lækre og autentiske wokretter, er der flere ting, som du bør være opmærksom på. Du bør blandt andet kigge efter ting som f.eks. hvilken belægning wokpanden har, hvilke komfurer den er beregnet til, hvor stor en kapacitet den har, samt hvilke materialer wokpanden er lavet af.
Der er nemlig flere ting, som spiller ind, for at du vælger den bedste wokpande, til lige netop dig, og dine specifikke krav og behov til den bedste wokpande. Husk at ting som pris og kvalitet, som oftest, hænger sammen, samt at vær opmærksom på valget af materialer. På den måde har du nemmere ved at finde den bedste wok, til dit behov.
Bør jeg vælge en wokpande med non-stick belægning?
Der er ikke noget mere irriterende, end når maden brænder fast i ens pander og gryder. Dette er også tilfældet med en wokpande, og det er derfor en god idé, at du er opmærksom på belægningen på din nye wokpande. Der findes mange gode wokpander, som kommer med en smart non-stick belægning, som sikrer maden ikke brænder fast.
Da wokretter altid tilberedes ved høje temperaturer, er det som udgangspunkt, en god idé, at vælge en wokpande med non-stick belægning. Du bør dog være opmærksom på, hvilken type non-stick belægning wokpanden kommer med, da der er forskel på de forskellige typer. Herunder kan du læse lidt om de forskellige typer non-stick belægning.
- Teflon belægning:
Teflon er en kemisk non-stick belægning, som indeholder et fluorholdigt plastmateriale, som sikrer at maden ikke brænder fast. Denne belægning er brugt på mange stege- og wokpander, men siden 2020 er man stoppet med at producere produkter indeholdende teflon, i Danmark. Teflon tåler desuden ikke lige så høj varme, som andre belægninger.
- Keramisk belægning:
En keramisk non-stick belægning, sikrer at din mad ikke brænder fast i wokpanden. Denne type belægning kan også holde til højere og mere intense temperaturer, end f.eks. en teflon belægning, dog virker dens non-stick effekt ikke lige så effektivt.
- Naturlig non-stick belægning:
De traditionelle wokpander kommer ikke med nogen non-stick belægning fra starten. Dog er det her meningen, at du selv skal danne en naturlig non-stick belægning, ved hjælp af olie. Her varmer man vegetabilsk olie op i wokpanden, under høje temperaturer, i cirka 5 minutter, hvorefter man tørrer panden ren med et tørt viskestykke.
Hvilket materiale er bedst til wokpander?
Der findes mange forskellige wokpander på markedet, og de varierer i alt fra kvalitet, materiale, udseende og pris. For at du vælger den bedste wokpande for dig, er det derfor en god idé, at du sætter dig ind i, hvilket materiale din wokpande skal være lavet af. På den måde risikerer du ikke at købe en wokpande, som ikke lever op til dine forventninger.
Nogle materialer er stærkere end andre, mens andre er en bedre varmeleder. Herunder har vi listet de mest almindelige typer af materialer op, som du kan få din nye wok i. Husk at have med i overvejelserne, hvilken varmekilde du har tænkt dig at bruge, da dette også spiller en rolle, når det kommer til valget af materialer til din nye wokpande.
- Støbejerns wok:
En wokpande i støbejern, vil være et godt valg, hvis du benytter et almindeligt komfur. Støbejern er nemlig en utroligt god varmeleder, og sikrer dig en god varmefordeling. En wokpande i støbejern danner en naturlig non-stick belægning ved hjælp af olie. En wokpande i støbejern vil dog være ret tung, og tåler desuden ikke opvaskemaskine.
- Kulstofståls wok:
Kulstofstål er et af de mest populære materialevalg, når det kommer til wokpander. Dette skyldes at kulstofstål er en rigtig god varmeleder, og giver en god og jævn varmefordeling. Derudover er kulstofstål utroligt holdbart, og vælger du en wok i det materiale, kan den holde i rigtigt mange år, såfremt du passer ordentligt på den.
- Rustfrit stål wok:
Du kan også finde wokpander som er fremstillet i rustfrit stål. Dette materiale er også populært, grundet dens rustbestandige effekt. Rustfrit stål er dog ikke den bedste varmeleder, og du vil opleve at dette materiale ikke fordeler varmen lige så effektivt, som med andre materialer. Det rustfrie stål gør den til gengæld utroligt nem at rengøre.
Hvor stor en kapacitet bør wokpanden have?
Når du skal til at investere i en ny wokpande til køkkenet, er det en god idé, at du overvejer, hvor mange mennesker du skal tilberede mad til. Ønsker du at tilberede mad til hele familien, bør du vælge en wokpande med en stor kapacitet. Wokpander fås oftest mellem 26-36 centimeter i diameter, med en kapacitet fra 3-6 liter.
For de fleste mennesker, vil en wokpande med en diameter på cirka 30-32 centimeter være en passende størrelse. Ønsker du at tilberede mad til mange personer ad gangen, bør du dog gå efter en større wokpande, med en diameter på 34-36 centimeter. Du bør dog være opmærksom på, om bunden af wokken, passer med dit komfur eller gasblus.
Hvor længe kan en wokpande holde?
De bedste wokpander kan holde i lang, hvis du passer godt på den, og sørger for at pleje den med olie, så belægningen ikke går i stykker. Dog vil der være en begrænset holdbarhed, hvis du vælger en wokpande med teflon belægning. Dette skyldes at de høje temperaturer ødelægger belægningen, og til sidst gør wokpanden ubrugelig.
Vælger en du en wokpande med en naturlig belægning, kan du sagtens få glæde af wokpanden i mange år fremadrettet, såfremt du passer ordentligt på den. Dette kræver dog, at du sørger for at bevare den naturlige belægning med olie, så den ikke tager skade af brændte madrester. Du bør også tørre wokpanden grundigt af efter brug.
Bør min wokpande kunne tåle at komme i opvaskemaskinen?
Der findes efterhånden mange wokpander på markedet, som sagtens kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Det anbefales dog altid at vaske en wokpande op i hånden, da du ellers kan risikere, at ødelægge dens naturlige non-stick belægning. Vælger du en wokpande med en keramisk belægning, kan den dog godt tåle opvaskemaskine.
De fleste wokpander er dog ret nemme at gøre rent i hånden, og det er derfor en smagssag, om man ønsker en wokpande, som kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Hvis det er et krav, at din nye wokpande kan tåle at komme i opvaskemaskinen, bør du dog være opmærksom på, hvad der er angivet fra producentens side.
Hvor meget må en wokpande koste?
Der findes utroligt mange wokpander på markedet, og de kan varierer meget i pris, alt efter hvilket mærke, kvalitet og materialevalg du vælger wokpanden i. For at du vælger den bedste wok for dig, er det derfor en god idé, at du har en idé om hvor mange penge, du har lyst til at bruge på en ny wokpande.
Typisk vil en god wokpande koste mellem 4-700 kroner, mens du også kan både få billigere og dyrere modeller. Det er derfor en god idé, at du lægger et budget, for hvor mange penge, du har lyst til at bruge på en ny wokpande. På den måde kan du nemmere indsnævre markedet, og finde frem til den bedste wokpande, som passer til dig.
Passer en wokpande til alle typer komfurer?
Der er faktisk stor forskel på de mange typer wokpander, som findes på markedet, og de passer ikke alle til samme typer varmekilder og komfurer. Du bør derfor være opmærksom på, hvilken varmekilde wokken er beregnet til, inden du vælger en ny wok. For at du vælger den bedste wok for dig, bør du kigge på hvilket komfur du har.
En traditionel wokpande er beregnet til at blive brugt over gas, som f.eks. gaskomfur eller gasblus. En sådan wokpande er typisk rundere i bunden, end en wok, der beregnet til et almindeligt komfur. Skal du bruge din wokpande på et almindeligt komfur, bør du kigge efter en, som er fladere i bunden. Du bør også være opmærksom på induktion.
Hvilke retter kan jeg tilberede i en wokpande?
En wokpande er typisk beregnet til at tilberede lækre, asiatiske wokretter i, med varme krydderier, sauce, lynstegte grøntsager, samt nudler eller ris. Der findes et utal af lækre og autentiske opskrifter på wokretter, som du kan finde på nettet, eller i asiatiske kogebøger. Dog er det kun fantasien som sætter grænserne, så bare prøv dig frem.
Herudover er en wokpande også fremragende, hvis du skal lave pastaretter – eventuelt med hjemmelavet pasta, du selv har fremstillet på din pastamaskine.