En kødhammer er et smart og praktisk redskab, når der skal serveres retter som bankekød, wienerschnitzler samt lækre og møre bøffer. Herunder har vi samlet 5 gode kødhammere, som nemt og effektivt banker kødet lækkert og mørt.
Med en kødhammer har du mulighed for at banke dine bøffer ensartede og møre. En kødhammer kommer, som oftest, med to overflader på hammerhovedet. Én flad side til at banke kødet fladt og ensartet, samt en struktureret side, som anvendes til at banke kødet mørt og lækkert, ved at ændre strukturen i kødfibrene.
Bedste kødhammer: Her er de 5 bedste
Bemærk, at dette ikke er en decideret kødhammer test. Det betyder, at vi ikke har testet alle produkter selv, men foretaget grundig research hos troværdige medier, der har foretaget tests – og det er det, der danner grundlag for listen over produkter, du finder i denne oversigt over de bedste kødhammere i test. Der er således ingen garanti for, at produkterne rent faktisk er bedst i test. Vi har brugt tests fra tredjepartstjenester, produktspecifikationer og beskrivelser af de enkelte produkter til at udarbejde listen.
Når du køber et produkt via et link, du finder på denne side, modtager vi i de fleste tilfælde en provision, som består af en procentdel af det beløb, du køber for. Det har ingen indflydelse på din pris.
#1: VINDER – Bedste kødhammer med træskaft
Exxent kødhammer med træskaft
Solid og effektiv kødhammer med flot træskaft
Denne kødhammer fra Exxent, er perfekt til at banke dine bøffer flade og møre. Kødhammeren kommer med et solidt og slidstærkt hovede i aluminium, som med garanti vil gøre det nemmere at banke kødet. Derudover er den udstyret med et flot og solidt skaft i træ, som ligger komfortabelt i hånden, mens du banker kødet.
Kødhammerens hoved er udstyret med to flade sider, som du kan bruge til at banke kødet fladt, for at skabe en ensartet tykkelse i kødet, hvilket sikre en jævn tilberedning. På de to modsatte sider, er kødhammeren udstyret med strukturerede sider, som bruges til at banke bøfferne møre, samt ødelægge eventuelle sener i kødet.
- Solidt hoved i aluminium
- Effektiv og robust
- Kommer med et flot træskaft
- Perfekt til at banke kødet fladt og mørt
- Det anbefales at vaske kødhammeren op i hånden
- Træ kræver mere vedligeholdelse
Exxent kødhammer fås her:
#2: Bedste kødhammer i rustfrit stål
Rösle kødhammer
Effektiv og velafbalanceret kødhammer i et stilrent design
Denne kødhammer fra Rösle ligger utroligt godt i hånden, og er perfekt til at banke dine bøffer møre med. Kødhammeren kommer er udført i rustfrit stål, og kan derfor sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen efter brug. Kødhammeren kommer i et flot og stilrent design, og det rustfrie stål giver en flot og blank overflade.
Kødhammeren fra Rösle er udstyret med et rundt hovede, som kommer med to forskellige sider. En flad side til at banke kødet fladt og ensartet, samt en struktureret side, som benyttes til at banke kødet mørt og lækkert. Derudover er der en utroligt god vægtfordeling i kødhammeren, da den er balanceret mellem skaft og hoved.
- Flot og stilrent design i rustfrit stål
- Tåler opvaskemaskine
- Balanceret vægt mellem hovedet og skaftet
- Perfekt til at banke kødet mørt og fladt
- Det moderne design tiltaler ikke alle
- Du kan få kødhammere med et større hovede
- Forholdsvis høj pris
Rösle kødhammer fås her:
#3: Bedste kødhammer
Kitchen Craft Pro kødhammer
Flot og effektiv kødhammer fremstillet i rustfrit stål
Denne kødhammer fra Kitchen Craft er velegnet til at banke kødet mørt og lækkert med, og egner sig især godt til bøffer og andet kød. Kødhammeren er fremstillet i rustfrit stål, hvilket betyder at den sagtens kan tåle at komme i opvaskemaskinen for en nem rengøring.
Kødhammerens hoved er udstyret med to forskellige sider. En flad side til at banke kødet jævnt og ensartet, samt en struktureret side, som kan benyttes til at banke kødet mørt og lækkert, samt ødelægge senerne i kødet. Kødhammeren kommer i et flot og stilrent design, som ligger komfortabelt i hånden, når du banker kødet.
- Solid og robust kødhammer i rustfrit stål
- Tåler opvaskemaskine
- Ergonomisk design
- Utroligt god til prisen
- Kommer med livstidsgaranti
- Designet tiltaler ikke alle
- Du kan få kødhammere med et større hoved
Kitchen Craft Pro kødhammer fås her:
#4: Bedste kødhammer
Zwilling Pro kødhammer
Solid og effektiv kødhammer i et stilrent design
Denne kødhammer fra det anerkendte mærke Zwilling, kommer i et flot og stilrent design. Kødhammeren kommer i en utroligt god kvalitet, og er fremstillet af gode og solide materialer. Kødhammeren er perfekt til at banke bøfferne flade og møre, og grundet dens solide kvalitet, kan du få glæde af denne kødhammer i mange år fremadrettet.
Kødhammeren er udført i rustfrit stål, hvilket også betyder, at den sagtens kan tåle en tur i opvaskemaskinen, for en nem rengøring. Selve hovedet på kødhammeren kommer med to sider. Én flad side til at banke bøfferne flade, og en knoppet side til at banke kødet mørt og lækkert med. Denne kødhammer er perfekt til dig der går op i kvaliteten.
- Flot og stilrent design
- Ligger komfortabelt i hånden mens du banker
- Tåler opvaskemaskine
- Gode og solide materialer
- Perfekt til at banke kødet fladt og mørt
- Det stilrene design i rustfrit stål tiltaler ikke alle
- Du kan få kødhammere med et større hoved
- Dens knoppede side kunne godt være mere struktureret
Zwilling Pro kødhammer I kulstofstål fås her:
#5: Bedste kødhammer
WMF Profi Plus kødhammer (40cm i rustfrit stål)
Stilren kødhammer i rustfrit stål
WMF Profi Plus kødhammeren, med en længde på 40 cm, er et ideelt valg for dig, der værdsætter kvalitet og effektivitet i køkkenet. Denne kødhammer, fremstillet i Cromargan® rustfrit stål, er ikke kun et blikfang, men også en praktisk hjælper til at forberede kødretter.
Denne kødhammer fra WMF’s anerkendte Profi Plus-serie er designet til at banke kød til perfektion. Dens afbalancerede vægt sikrer en behagelig og kontrolleret brug, hvilket gør det let at opnå den ønskede tykkelse og konsistens på kødet. Det gode ergonomiske greb er særligt værdifuldt, når du arbejder med større stykker kød eller bruger hammeren over længere tid.
En praktisk feature ved denne kødhammer er den indbyggede krog på skaftet. Denne smarte tilføjelse gør det muligt at hænge kødhammeren op på en krog i køkkenet, hvilket både er praktisk for opbevaring og bidrager til et organiseret køkkenrum.
WMF Profi Plus kødhammeren er også let at rengøre, da den tåler maskinopvask. Dette gør den til et praktisk redskab i et travlt køkken, hvor tiden er vigtig, og opvasken skal være effektiv.
Samlet set er WMF Profi Plus kødhammeren en fremragende investering for den seriøse hjemmekok, der ønsker et holdbart, funktionelt og stilfuldt redskab til køkkenet.
- Perfekt afbalanceret for kontrolleret brug
- Ergonomisk greb for komfortabel håndtering
- Fremstillet i højkvalitets Cromargan® rustfrit stål
- Praktisk krog til nem opbevaring
- Tåler maskinopvask for nem rengøring
- Elegant design, der passer til ethvert køkken
- Effektiv til at forberede forskellige kødtyper
- Kan være tung for nogle brugere
- Længde på 40 cm kræver opbevaringsplads
- Højere pris end standard kødhammere
Stilren WMF kødhammer i rustfrit stål fås her:
Købsguide: Sådan vælger du den bedste kødhammer
Når du skal til at investere i en ny kødhammer til køkkenet, er der flere ting, som du bør være opmærksom på. For selvom en kødhammer, for de fleste, er det samme, lige meget hvilken model du vælger, er der altså stor forskel i valget af materialer, kvalitet, struktur og komfortabilitet ved de forskellige kødhammere på markedet.
For at du vælger den bedste kødhammer for dig, bør du derfor sætte dig ind i hvilke ting, du bør være opmærksom på, inden du går ud og investere i en ny kødhammer. Den bedste kødhammer for dig, kan både banke kødet mørt og jævnt, og samtidigt ligge komfortabelt i hånden, mens du banker kødet.
Hvad bruger man en kødhammer til?
En kødhammer er beregnet til brug i køkkenet, hvor den benyttes til at banke/hamre kødet mørt og jævnt. En kødhammer kommer med en flad side og en struktureret side. Den flade side benyttes til at banke kødet fladt og jævnt, så du får et ensartet stykke kød. Den strukturerede side bruges til at banke kødet mørt, og ødelægge senerne.
En kødhammer er derfor et smart stykke værktøj, som kan hjælpe dig med at gøre de sejeste bøffer møre, ved at blødgøre kødfibrene og ødelægge senerne. En kødhammer bruges blandt andet til retter som wienerschnitzler, bankekød, kyllingefileter, svinekoteletter, fisk og meget mere.
Hvilke ting bør jeg være opmærksom på ved en kødhammer?
Inden du går ud og investerer i en ny kødhammer, er der et par ting, som du bør være opmærksom på. For en kødhammer er ikke bare en kødhammer. De kan variere i alt fra materialer, vægt, kvalitet, pris, og funktionalitet. Du bør derfor være opmærksom på den specifikke kødhammers specifikationer, så du vælger den bedste kødhammer for dig.
En kødhammer bør have to sider, én flad side, og én med en struktureret side. Derudover bør kødhammeren være fremstillet af gode, solide materialer, i en kvalitet som kan holde til at blive brugt. For at du vælger den bedste kødhammer for dig, bør du også være opmærksom på designet, således at du vælger en kødhammer, du er tilfreds med.
Hvor meget må en kødhammer koste?
En kødhammer kan komme i mange forskellige prisklasser, som varierer alt efter hvilket mærke, kvalitet og materialer kødhammeren er lavet af. Typisk vil en kødhammer i en god kvalitet koste mellem 100 og 300 kroner. Husk at pris og kvalitet som oftest hænger sammen, så vær opmærksom på dette, inden du vælger den billigste kødhammer.
Det kan være en god idé, at du laver et budget for hvor meget, du har tænkt dig at bruge på en ny kødhammer til køkkenet. På den måde kan du nemt indsnævre udvalget, og lettere finde frem til den bedste kødhammer, som samtidigt matcher dine krav og behov til en kødhammer, uden at det vælter budgettet.
Hvilke materialer er de bedste til en kødhammer?
En kødhammer kan fås i flere forskellige slags materialer. Her er det vigtigt, at du husker på, at en kødhammer skal bruges til at banke kødet med. Det er derfor en god idé, at du vælger en kødhammer, som er bygget af gode og solide materialer, der kan holde til de mange slag og bank, som kødhammeren bliver udsat for.
Typisk vil en kødhammer som er fremstillet i rustfrit stål eller aluminium,, kunne klare arbejdet uden problemer. Du bør aldrig vælge en kødhammer, som er fremstillet af plastik, da dette som oftest mørner med tiden, hvor en kødhammer i f.eks. rustfrit stål, vil kunne holde i mange år fremadrettet, såfremt du passer ordentligt på den.
Kan en kødhammer tåle at komme i opvaskemaskinen?
Om en kødhammer tåler opvaskemaskine eller ej, afhænger af hvilke materialer den er lavet af. Dog bør du altid være opmærksom på, hvilke instruktioner der er givet fra producentens side. Det anbefales for det meste at vaske kødhammeren op i hånden – på den måde er du sikker på ikke at ødelægge kødhammeren, eller forringe dens levetid.
Selvom en kødhammer er lavet af f.eks. rustfrit stål, bør du være opmærksom på, hvorvidt selve grebet på kødhammeren, er lavet af materialer som gummi eller træ, der muligvis ikke tåler at komme en tur opvaskemaskinen. Læs derfor altid grundigt efter, hvad producenten anbefaler, så du er sikker på ikke at bryde garantien.
Hvor stort skal hovedet på kødhammeren være?
Om hovedet på kødhammeren skal være stort eller lille, er en smagssag. Det kan dog være svært at banke kødet jævnt og ensartet, hvis du benytter en kødhammer med et lille hoved. Du bør derfor, som udgangspunkt, gå efter en kødhammer med et stort hoved, frem for et lille, og som også passer til det stykke kød, du har tænkt dig at banke.
For at du vælger den bedste kødhammer for dig, bør du også selv vurdere hvor stor en kødhammer du har behov for. Husk også at kødhammerens vægt spiller en rolle, da det afgør hvor hårdt og effektivt du kan banke med hammeren. Den bedste kødhammer er den du selv føler er passende i både størrelse, vægt og design.